Ще два квартети або Об'єднана партія - вічний двигун правих українських політиків

«А вы, друзья, как ни садитесь,

Всё в музыканты не годитесь»

 

З байки Крилова «Квартет»

 

                                        ЩЕ ДВА КВАРТЕТИ

            або Об'єднана партія — вічний двигун правих українських політиків

 

Що вічний двигун створити неможливо, знають навіть школярі, та знаходяться диваки і пропонують усе нові й нові схеми «вічних» двигунів.

Подібне винахідництво процвітає й серед українських політиків, яких прийнято називати правими. Вже друге десятиліття, прикриваючись балачками про об'єднання, вони руйнують існуючі перспективні партії (насамперед Народний Рух України, Українську Республіканську Партію, нині взялися за Партію «Батьківщина») і створюють «нові». Що їхні партії непотрібні, народ дає знати на кожних виборах. Однак самозвані лідери, самозакохані політичні імпотенти не сходять з політичної арени.

Мене особисто запліснілі «об'єднавчі ініціативи» політичних невдах тільки дратують. Як і свіжі два квартети на кшталт описаного байкарем Криловим: «Арсеній Яценюк («Фронт змін»), Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»), Микола Катеринчук (Європейська партія України) і Анатолій Матвієнко (УРП «Собор») домовилися об'єднатися в одну політичну силу»; «Юрій Костенко (Українська народна партія) розпочав переговори про об'єднання з Віктором Ющенком («Наша Україна»), В'ячеславом Кириленком («За Україну!») і Борисом Тарасюком (Народний Рух України)» — із ЗМІ.

Перший квартет дратує намаганням адаптувати серед правих партій «Фронт змін», що виконав свою чорну місію завадити Юлії Тимошенко стати Президентом України. Другий дратує неминучим існуванням — Костенко не був би собою, якби не руйнував єдність правих.

Упевнений, що й на цей раз об'єднання не зрушить з місця. Лідери постараються. А приєднання не відбудеться через рештки рядових партійців, «діяльністю» схожих на футбольних фанатів. Болільник, скажімо, «Динамо» не вболіватиме за «Спартак».

Об'єднання правих українських партій неможливе, як неможливий вічний двигун!

Де ж вихід? Вихід підказав народ на виборах: або Партія регіонів, або Партія «Батьківщина». Фактично в Україні вже склалася двопартійна система. Поки не здолаємо Партію регіонів, усі інші партії — від лукавого чи від ПР.

 Щоб не бути голослівним, заявляю про припинення свого членства в Українській республіканській партії «Собор» через незгоду з діями на шкоду Україні й партії її нинішнього голови Анатолія Матвієнка. Закликаю всіх членів правих партій також, як кажуть, наступити на горло власній пісні і всі сили віддати боротьбі за перемогу над антиукраїнським режимом Януковича, згуртувавшись навколо Партії «Батьківщина». Тільки так переможемо!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте