Про гімн і, вибачте, гімн… та Федорука

Як я був малим, батьки навчили мене співати переінакшений польський гімн. Ще й досі пам’ятаю:

Марш, марш, Костюшко,
З постелі під лужко.
Під твоїм пров?дом
Польща стала смр?дом.

Пізніше я зрозумів, що то був один із виявів протесту української молоді проти польського гніту.
Та зараз не про історію, а про чернівецьку смердючу реальність.
Так, так, про водний розчин, вибачте, гімн… –  смердючу субстанцію, що вже другий день (11-12 березня) витікає з розбитого люка під тюрмою й тече вздовж вулиці Лесі Українки мимо СШ № 5, пожежної частини, далі по вулиці Міцкевича (мабуть, тому прийшла згадка про Костюшка), потім вулицею Котляревського попри облдержадміністрацію стікає в люк на Театральній площі.
Не думаю, що ніхто не скаржився на це неподобство, бо смердить нестерпно.
Та в нашого завзятого міського голови Миколи Федорука останнім часом (може, й дійсно останнім?) завзяття кудись не туди спрямоване. Не те що господарювати, а просто місто прибрати не дає черговий приступ сутяжництва.
Федорук судиться з депутатами, а його «молода команда» організовує «народну» підтримку своєму благодійникові, строчить скарги й заяви до суду і в інші інстанції, тож їм не до згаданої субстанції.
Поки суд розгляне стоси паперів, вердикт чернівчан, які живуть на згаданих вулицях, ходять і їздять ними, може бути однозначним:

Під твоїм пров?дом
Місто стали смр?дом.

3 коментарі

Тадеуш Новіцкі
Такому «гімну» навчають не з великого розуму. Треба підказати друзям-полякам, або й самому придумати щось, скажімо, про Бандеру.
Цікаво, які ж розумні українці були. А про масові страти поляків ніхто, часом, не згадує…
Валентин Комаровський
Часто ми чуємо вираз «Це брудна робота, але хтось її мусить робити», але ми не задумуємося, хто ж хоче і буде її робити за таку зарплатню. Чернівці володіють не тільки неповторною архітектурою, а і комунікаціями, які в центрі були прокладені за австрійських часів,і які на диво ще працюють. Це природньо що час від часу трапляються такі аварійні ситуації. Не стаю на захист водоканалу, але був свідком, коли під вікнами власного будинку сталася подібна ситуація, і ремонтники відреагували оперативно, і не дивлячись на те, що бригада складалася з старенького дідуся, та молодого хлопчини, вони на 35 градусній жарі працювали по груди вибачте в лайні, і не дивлячись ні на що виконали свої професійні обовязки.
Добре, що є такі небайдужі чернівчани, що висвітлюють проблеми міста, але забивається каналізаційна система найчастіше через самих людей, що спускають в неї все що тільки можливо і не можливо уявити. І як на мене, то чим культурнішими будуть люди,і не спускатимуть в каналізацію хатнє сміття, недопалки та недоїдки, тим менше буде аварійних ситуацій, і наш «Водоканал», вірю, справлятиметься з ними.
Альберт Комарі
Може, автору варто було б хоча б трохи думати перед тим, як писати та згадувати таку єрунду про співи бозна кого. Достатньо згадати, наскільки багато зробив Тадеуш Косцюшко для свого народу. А шановним модераторам звернути увагу на слова, які стосуються міжнаціональних відносин.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте